Підготовка до проходження рентгенологічного обстеження

Підготовка до проходження рентгену хребта

Для проходження рентгенографії куприкового відділу хребта (дві проекції: пряма та бічна) необхідно зробити клізму за 60 хвилин до процедури.

Для проходження рентгенографії крижового відділу хребта (дві проекції: пряма та бічна) необхідно зробити клізму за 60 хвилин до процедури.

Підготовка до проходження рентгену стравоходу, органів черевної порожнини та органів малого тазу

Для проходження іррігоскопії (рентгеноскопія та рентгенографія), іррігографії в малих дітей, дослідження товстої кишки необхідно вжити препарат «Фортранс» (кожен пакет препарату потрібно розчинити в 1 л негазованої води). При вазі тіла до 80 кг – 2 пакетики (останній прийом їжі о 14:00). Починаючи з 17:00 почати прийом «Фортрансу». При вазі тіла 90 кг та більше – 3 пакетики «Фортрансу». Почати прийом порошку з 16:00.

 

Для проходження беззондової дуоденографії необхідно пройти процедуру натще (мінімум 6 годин).

Для проходження оглядової урографії черевної порожнини в положенні лежачи на спині необхідно перед процедурою зробити очисну клізму ввечері та зранку.

Для проходження метросальпінгографії необхідно за 60 хвилин до процедури зробити очисну клізму.

При проходженні рентгеноскопії тонкої кишки зверніть увагу, що процедура може тривати від 3-х до 8-ми годин.

Для проходження рентгеноскопії та рентгенографії стравоходу з додатковим виконанням функціональних проб необхідно пройти процедуру натще (мінімум 6 годин).

Для проходження рентгеноскопії та рентгенографії стравоходу необхідно пройти процедуру натще (мінімум 6 годин).

Для проходження рентгеноскопії та рентгенографії шлунку з додатковим виконанням функціональних проб необхідно пройти процедуру натще (мінімум 6 годин).

Для проходження рентгеноскопії та рентгенографії стравоходу, шлунку та 12-палої кишки необхідно пройти процедуру натще (мінімум 6 годин).

При проходженні рентгеноскопії та рентгенографії тонкої кишки майте на увазі, що процедура може тривати від 3-х до 8-ми годин.

Рентгеноскопія та рентгенографія стравоходу, шлунка, 12-палої кишки та інших відділів тонкої кишки з оглядом товстої кишки через 24 години (дослідження моторно-евакуаторної здатності ШКТ)  триває від 3-х до 8-ми годин.

Для проходження внутрішньовенної урографії необхідно зробити очисну клізму перед процедурою та ввечері.

 

Записатися на прийом Знайти лікаря
Схожі послуги